HOGYAN KEZDŐDÖTT ?

Nádai Iván - igazgató
Nádai Iván - igazgató

Helyszín a szentendrei Danubius hotel hallja.1995 február és farsang. Első műsorom saját szervezésben, közvetítő irodák, segítsége nélkül.Fábry Sanyit várom, aki akkor számomra még Sándor. A szilveszteri televíziós műsorban zseniálisan stand up-olt mint főúr a Merlin éttermében. Többszörös mandinerrel megszereztem a telefonszámát- vezetékes ! Mobilja nem volt.Amikor a szálloda törzsvendégeinek sokat sejtető mosollyal megsúgtam, ki lesz a farsang sztárja, nem túl biztatóan reagáltak. Ezért kicsit nyugtalan vagyok. A hallban ülök és aggódom. Most már azért is mert közel félórát késik. A műsorban szereplő bűvész jelenik meg a recepciónál fülén egy méretes mobil és „édesemmel” enyeleg. Ekkor lép be Fábry. Felállok ,elindulok felé. Rám sem néz, kinyitja táskáját elővesz egy fából készített mobiltelefont és jó hangosan Szekeres elvtársat kéri. A bűvész zavarba jön,megérzi hogy ő a tréfa célpontja. Enyhe pánik jeges verejtéke tar fejemen. Fábry végig mér. “Te vagy ennek a szocreál borzalomnak az igazgatója ? Turkálóból beszerzett neon zöld román zakód árult el.”
Az olasz, enyhén türkisz zöld zakót egy belvárosi férfidivat boltban vettem, és még soha annyi pénzt nem áldoztam ruhára. Most van rajtam először. “Veled meg utoljára dolgozom együtt a kultúrában”mormolom magamban nem kis sértettséggel.
Így kezdődött évtizedekkel ezelőtt.

Fábry mutatott be Farkasházynak, Bajornak, Boncznak, Markosnak, Uszticsnak, Nádasnak, Koltai Robinak és sok, általa patronált fiatalnak. Több éven át hajóztunk a Dunán és a Fábry vízi show vendége volt többek között Hernádi Judit, Csiszár Jenő, Liptay Claudia, Verebes István, Csintalan Sándor, Kállai Ferenc, Venczel Vera, Rudolf Péter, Básti Juli, Szulák Andrea, Koós János, Zwack, egzotikus táncosnők, és ígéretes tehetségű fiatalok.
Aztán úgy gondoltam nem “lehetetlen” Vámos népszerű műsorát megrendezni vidéki városokban. Később Vámos “hozott össze” Faludyval, Kepes Andrással, Müller Péterrel, Csaplár Vilmossal, Mácsai Pállal. Gálvölgyi Jánossal egy közös miskolci barátunk ismertetett meg. Kern András kivétel, mert vele egy osztályba jártam a Bólyaiban, hozzá nem kellett közvetítő.
És már magam sem tudom, hogy kerültem kapcsolatba Karafiáth Orsival, Frei Tamással, Jókai Annával, Bödöcs Tiborral, a Duma Színház stand up-os előadóival, Sándor Györggyel, Bornai Tiborral, Détár Enikővel, Zsédával, Tóth Evelinnel. És ezer bocs azoktól akiket majdnem kihagytam: Kulka János, Varró Dániel, Galla Miklós. És bocs azoktól akik mégis kimaradtak.

Felveszi velünk a kapcsolatot

 

Megszervezzük

 

Bemutatjuk

 

Dedikáljuk

 


Nézzen szét aktuális műsorkínálatunkban is!
Megnézem
Youtube
Vimeo
Google Maps