KARAFIÁTH ORSOLYA

ADJ INNI! – Azaz mi és a szenvedélyeink
Előadás tabuk nélkül

Minden könyvemben – legyen szó prózáról, versekről – szerepel az alkohol is. Életem része volt sokáig, majdnem el is vette tőlem az életet. Összeállítottam hát egy személyes előadást, ami írói stand up és felolvasások szoros és feszes egymásutánja. Képekkel, emlékekkel kiegészítve. A műsor második részében a közönség kérdezhet. És mindig kérdeznek – gimnazistáktól a nyugdíjasokig. Mert a kérdés és aprobléma mindannyiunké.

Valóban minden művész iszik? Szégyen inni? Majd abbahagyom, ha akarom? Tények és tévhitek, földrehullás és felemelkedés. Sok humorral és megrendüléssel. Beszéljük át. Vagy legalább hallgassanak meg. Mert a változás a felismeréssel kezdődik.

 

Igény esetén szívesen hívok vendégzenészt. Akikkel gyakran lépek fel együtt.

 

Takáts Eszter énekes-dalszerző ilyen kedves fellépőpartnerem, akinek több dalszöveget írtam már és aki hihetetlenszínpadi jelenlétével mindenkit elvarázsol. Ő is tudja, mi a szenvedély, mi a pokol – együtt plasztikusan be is tudjuk mutatni azt.   vagy

Kézdy Luca a nagyszerű jazzhegedűs, aki egyszemélyes zenekarként is tud működni csodálatos kompozícióival és jelenlétével. – Kézdy Luca a Magyar Rádió 2006-os jazz hegedű versenyének döntőjén közönségdíjat nyert. Előéletéhez tartozik klasszikus zenei képzettsége, valamint esztétika és filozófia tanulmányok az ELTE bölcsészkarán. Többek között a következő zenészekkel zenélt, projektekben dolgozott: Mediawave/HunD Link Projekt, Nagy János/Free Style Chamber Orchestra, Párniczky András/Nigun, Márkus Tibor/Equinox, Chris Potter, Stefano Di Battista, Lantos Zoltán, Grencsó István, Borbély Mihály, Alexander Balanescu, Ágnes, Tereskova, TÁP Színház, Török Ádám. Szólóban fellépett az olaszországi All Frontiers fesztiválon, és több alkalommal az A38-on és a Trafóban. Rendszeresen koncertezik világszerte, nemrég adott sikeres duókoncertet New Yorkban Chris Potterrel. 2017 március 29-én önálló szerzői estje volt a Művészetek Palotájában. A JazzMa.hu muzsikusi szavazólistáján 2017-ben az év hegedűművészének választották. 2016, 2017, 2018 – Az év hegedűse, a JazzMa.hu muzsikusi, szerkesztői vagy közönségszavazatai alapján, 2019-ben Artisjus-díjban részesült..

 

Beviszlek az erdőbe

Beszélgetős műsora során írók, művészek a vendégei: Havas Henrik, Koncz Zsuzsa, Rudolf Péter, Kulka János, Kepes András és sokan mások.  

Önálló estje

90 perces műsor a végén interaktív  beszélgetéssel. A műsor végén helyszíni dedikálást is biztosítunk egybekötött helyszíni értékesítéssel.

Saját műveiből is idéz és zenei kiséret gazdagítja az előadást.  

Műsorvezetést is vállal !

Rendezvényeken, zenés műsorokon és  eseményen vállal műsorvezetői szerepet. Profizmusa mellett szemrevaló megjelenése is emel az esemény színvonalát. Igazi író, művész, performer.

Youtube
Vimeo
Google Maps